Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Gönül Ülkü Özcan

Gönül Ülkü Özcan


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Oyuncular

Gönül Ülkü Özcan Yazıcıya Gönder
Gönül Ülkü Özcan (d. 1931 - İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Gönül Ülkü, küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne girdi. 1962'de Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. 2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar.

Filmografisi
Avrupa yakası-2009
Burnumu Keser misiniz? - 1992
Kuruntu Ailesi - 1986
Vur Patlasın Çal Oynasın - 1970
Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan - 1954
Sabahsız Geceler - 1952
Satılmış Hayatlar-1954