Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Alper Kul

Alper Kul


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Oyuncular

Alper Kul Yazıcıya Gönder
Alper Kul, (d. 05 Aralık 1975, Trabzon) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

MSM'de eğitim aldıktan sonra eğitimini Indiana Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde tamamlayan sanatçı, ayrıca Klause Boltze ve Mustafa Kaplan'dan modern dans ve "workshop" dersleri gördü. 1994 yılında Masalgerçek Tiyatrosu'nda sahneye adımını attı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Şehir Tiyatroları, DOT, IUSB (ABD), Mimus Oyuncuları gibi oluşumlarda oyunculuk yaptı. Alper Kul, kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı.Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman'ı (Mağara Adamı) Türkiye'de sahnelemektedir.

Rol aldığı oyunlar
Yavru Kuşlar - 1999
Red Kit - 1994
Şeksi Oyun - 1995
The Learned Ladies - 1996
The American Buffalo - 1997
The Velveteen Rabbit - 1997
Waiting For The Parade - 1998
Barış - 1998
Troya'lı Kadınlar - 1998
Ölüm ve Oyun - 1999
Midas'ın Kulakları - 2004
Azizname - 2002
Böcek - 2006
İki Kişilik Bir Oyun - 2007
Caveman (Mağara Adamı) - 2009

Filmografisi
Güneşi Gördüm (film) - 2009
Flygtningen (Film Danemark) - 2008
Ugarit (Film-USA) - 2007
Sessiz Gemiler - 2007
Gölge (film) - 2007
Kader (film) - 2006
Aşka Sürgün - 2005
Çemberimde Gül Oya - 2004
Kazık - 2002 Kınalı Kar - 2002
Yılan Hikayesi - 1999
Hamam- 1997
Gurbetçiler - 1996