Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Songül Öden

Songül Öden


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Sinema - Tiyatro

Songül Öden Yazıcıya Gönder
Songül Öden (d. 17 Şubat1981, Diyarbakır), Türk Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı mezunu olan sanatçı, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda (AST), Ankara Deneme Sahnesi'nde, Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda ve Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı.

Gümüş adlı TV dizisinde rol aldı.

Filmografisi
Ferhunde Hanımlar (1993)
Vasiyet (dizi) (2001)
Havada Bulut (mini dizi) (2002)
Gümüş (dizi) (2005) Gümüş
Vazgeç Gönlüm (dizi) (2008) Ezra
Acı Aşk (Film) (2009) Ayşe

Rol aldığı oyunlar
Yerma (1993) - Ankara Deneme Sahnesi
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz (Mahkum/1999-2000) - Trabzon Devlet Tiyatrosu
Birimiz Hep İçin (Bayan Kim/1999-2000) - Trabzon Devlet Tiyatrosu
Dört Mevsim - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
Hortlak (2003-2004) - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
Ne Kadınlar Sevdim (2003-2004) - Tiyatro Çisenti
Kadıncıklar 2007 - Sadri Alışık Tiyatrosu

Kısa Film
Sınır (2007) - Didem

Ödülleri
2008 8. Lions Tiyatro Ödülleri, "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülü (Kadıncıklar 2007)