Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Sezin Akbaşoğulları

Sezin Akbaşoğulları


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Sinema - Tiyatro

Sezin Akbaşoğulları Yazıcıya Gönder
22 Nisan 1981 yılında İzmirde doğdu. Çankaya Milli Piyango Anadolu Lisesi ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunu oyuncu, tiyatrocudur. Oyunculuk yaşamına lise tiyatro ekibiyle oynadıkları Yine Başladılar Şarkılarına (Nun singen Sie wieder) adlı oyunla adım atmıştır.Boğa burcu olan sanatçı koyu Göztepe Spor Kulübü taraftarıdır.Asıl çıkışını Beyaz Gelincik isimli dizideki Ceren Aslanbaş karakteri ile yakalamıştır.Dizi iki sezon atv kanalında yayınlanmıştır.Dizinin bitişinin ardından Star Tv'de Sır Gibi isimli dizide yine başrolde karşımıza çıkmıştır.Ancak dizi beklediği seyirciye ulaşamadığından dört bölüm sonra yayından kaldırılmıştır.Bu diziden sonra bir müddet dinlenen oyuncu yine Star Tv'de Derdest adlı dizide oynamıştır.Bu projede beklenen ilgiyi görmemiş ve yayından kaldırılmıştır.Şu anda Ah Kalbim adlı bir dizide Candan adlı bir karakteri başarıyla oynamaktadır. ayrıca dünyaya bakan en güzel gözler ondadır. Rol aldığı oyunlar
Ay Tedirginliği

Filmografisi
O... Çocukları (Meryem) 2008

Rol aldığı diziler
Ah Kalbim (Candan) 2009
Derdest (Gaye Acar) 2008
Sır Gibi (Deniz) 2007
Beyaz Gelincik (Ceren Duru/Aslanbaş) 2005
Eylül (Zeynep) 2005
Küpeler (Zeynep) 2005
Bir Aşk Hikayesi (Dünya) 2004
Gülizar 2004
Bizim Evin Halleri (Doğa) 2002