Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Serra Yılmaz

Serra Yılmaz


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Sinema - Tiyatro

Serra Yılmaz Yazıcıya Gönder
Serra Yılmaz (d. 13 Eylül 1954, İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, çevirmen.

Sanat hayatına Şehir Tiyatroları'nda başlayan Yılmaz, Fransa'da Université de Caen, psikoloji bölümünden mezun oldu. Dostlar Tiyatrosu'nda yer aldı. İstanbul'da yaşayan sanatçı, Fransızca ve İtalyanca'dan simultane çeviri konusunda profesyonelce çalışmakta olup, Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretinde çeviri yapmasıyla göze çarptı. Sanatçı, Ferzan Özpetek'in Karşı Pencere filminde büyük başarı elde etmiştir. İtalyan sinema dünyasında iyi tanınan Serra Yılmaz, yurtiçinde ve dışında sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır. Tarkan'ın Hüp şarkısının klibindede yer almıştır.

Ödülleri
* 36. Antalya Film Şenliği - 1999, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Harem Suare
* 21. İstanbul Film Festivali - 2002, En İyi Kadın Oyuncu, 9
* 8. Sadri Alışık Ödülleri - 2003, En İyi Kadın Oyuncu]] 9
* 21. Siyad Türk Sineması Ödülleri - 1999, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Ha
rem Suare
* Fransa, Palmes Académiques nişanıyla şövalyelik unvanı, 2007
* İtalya, Ordine della Stella della Solidarieta nişanı, 2007

Filmografisi
* Bir Ömür Yetmez - 2007
* Roz'un Sonbaharı - 2007
* Parmaklıklar Ardında - 2007
* Dolunay - 2005
* Vanilya ve Çikolata - 2004
* Asmalı Konak - Hayat - 2003
* Karşı Pencere - 2002
* Gönlümdeki Köşk Olmasa - 2002
* 9 - 2002
* Aşk Meydan Savaşı - 2002
* Cahil Periler - 2001
* O da Beni Seviyor - 2001
* Yeşil Işık - 2001
* Güle Güle - 1999
* Harem Suare - 1999
* Kaç Para Kaç - 1998
* Sıdıka - 1997
* Ağır Roman - 1997
* Hollywood Kaçakları - 1996
* Şehnaz Tango - 1996
* İz - 1994
* Ay Vakti - 1993
* Tersine Dünya - 1993
* Kanunun Ötesinde - 1992
* Karılar Koğuşu - 1989
* Afife Jale - 1987
* Anayurt Oteli - 1987
* Fikrimin İnce Gülü - Sarı Mercedes - 1987
* Sen de Yüreğinde Sevgiye Yer Aç - 1987
* Sevgili Bebeklerim - 1987
* Kupa Kızı - 1986
* Teyzem - 1986
* Davacı - 1986
* Bir Yudum Sevgi - 1984
* Seni Seviyorum - 1983
* Şekerpare - 1983
* Faize Hücum - 1982