Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Seda Akman

Seda Akman


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Sinema - Tiyatro

Seda Akman Yazıcıya Gönder
Seda Akman, (d. 13 Ocak 1978, Kütahya) sinema ve dizi oyuncusu.

13 Ocak 1978, Kütahya doğumlu olan Seda Akman, liseden sonraki 4 yılını Ankara'da geçirdi. 1997 yılında Ankara Bilkent Üniversitesi'nde diksiyon ve oyunculuk üzerine üç aylık bir kurs gördükten sonra aynı yıl Kanal 6'da 'Jetset' adında bir TV programı sundu.

Ankara'da yaşadığı dönemde 1998'de "Miss Palmolive" seçildi. Daha sonra aynı yıl 23 ülke güzelinin katıldığı "Miss Intercontinental" yarışmasında dördüncü oldu. 1999'da "Best Model of Turkey" yarışmasında "Best Fotomodel" seçildi.

1999 yılında İstanbul'a yerleşti. 2000-2004 yılları arasında Number One ve Dream TV'de farklı programlarda sunuculuk yaptı.

2003 yılından beri TV dizilerinde oyunculuk yapmaya devam eden Seda Akman, ilk olarak ATV'de yayınlanan "Ölümsüz Aşk" adlı dizide rol aldı. Oynadığı diziler arasında, 'Bir İstanbul Masalı', 'Kanlı Düğün', 'Emret Komutanım' var.

Filmografisi
Annem - 2007
Emret Komutanım Şah Mat - 2006
Aşk Yolu - 2005
Kanlı Düğün - 2005
Emret Komutanım (dizi) - 2005/2007
Balans ve Manevra - 2004
Yazı Tura - 2003
Mühürlü Güller - 2003
Ölümsüz Aşk - 2003
Bir İstanbul Masalı - 2003