Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8837
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Pelinsu Pir

Pelinsu Pir


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Sinema - Tiyatro

Pelinsu Pir Yazıcıya Gönder
Pelinsu Pir (d. 1971 - İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nda eğitim aldı, 1987'de aynı yerde sanat hayatına başladı. Ahmet Uğurlu ile Karşı Tiyatro'da, İstanbul Komedi Tiyatrosu'nda, ve BKM oyuncularında yer aldı. Sinema ve dizi filmlerde oynadı, sunuculuk yaptı. Türkiye'nin ilk kadın Stand - Up sanatçısı olma özelliğini taşır.
Rol aldığı oyunlar
Seçimler, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu
Dünyalar, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu
Yanımdaki Yatak, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu
Hamlet II Orijinaline Beş Basar, Ahmet Uğurlu- Karşı Tiyatro
Herşeye Karşıyız, Ahmet Uğurlu – Karşı Tiyatro
Gökkuşağında Şenlik Var, İstanbul Komedi Tiyatrosu
Plastik Sevgilim, İstanbul Komedi Tiyatrosu
Dikkat Kadın Var, İstanbul Komedi Tiyatrosu
Nası Yani, Stand Up Gösterisi
Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar, BKM Organizasyon
Aşk Köpekliktir (Okuma Tiyatrosu), Mateo - Turgut Yasalar

Filmografisi
Kızlar Yurdu - 2006
Savcının Karısı - 2005
Nizam - 2005
Beybaba / Koltuk - 2003
Sultan Makamı - 2003
Cümbüşiye - 2000
Parça Pinçik - 2000
Belkıs Hanımın Konağı - 1992
Şen Dullar - 1991
Aşkın İlk Yarısı
Sevgili Bayan
Arkadaşım Şeytan
The Favorite (Gözde)
Pazartesi Hikayeleri
Aramızda Kalsın
Kim Bunlar
Şen Dullar
Gençler
Karşı Show
Parça Pinçik