Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Nevra Serezli

Nevra Serezli


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Sinema - Tiyatro

Nevra Serezli Yazıcıya Gönder
Nevra Serezli, Asıl adı Nevra Şirvan'dir. 1944 yılında Ankara'da doğdu. Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Serezli'nin başrol oynadığı Kılıbık filminin afişi ABD'de tiyatro eğitimi gören sanatçı, 1965'te Dormen Tiyatrosu'nda profesyonel sanat hayatına başladı. 1967'de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda, 1971-78 yılları arasında Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli ile, 1984-1989 arası Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda çalıştı. 1990'da tekrar Dormen Tiyatrosu'nda bir süre görev yaptıktan sonra, Tiyatro İstanbul topluluğuna katıldı.

Ayrıca dublaj sanatçılığı da yaparak, tv reklamlarında rol alan Serezli, dizi filmlerde de oynadı.

Filmografisi
Unutulmayanlar- 2006
Mühürlü Güller - 2003
Sihirli Annem - 2003
Anne Babamla Evlensene - 2002
Vay Anam Vay - 2001
Kadınlar Kulübü - 1999
Sonradan Görmeler - 1994
Ekran Aşıkları - 1989
Önce Canan - 1988
Kavanozdaki Adam - 1987
Şendul Şaban - 1985
Aşık Oldum - 1985
Atla Gel Şaban - 1984
Metres - 1983
Dönme Dolap - 1983
Kılıbık - 1983
Renkli Dünya - 1980
Zübük - 1980
N'Olacak Şimdi - 1979
Şıpsevdi - 1977
Özgürlüğün Bedeli - 1977
İntikam Meleği / Kadın Hamlet - 1976
Saffet Beni Affet - 1976
Bülbül Ailesi - 1976
Ahududu - 1974