Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Melek Baykal

Melek Baykal


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Sinema - Tiyatro

Melek Baykal Yazıcıya Gönder
Melek Baykal, (1955) tiyatro ve dizi sanatçısı. Ferhunde Hanımlar dizisindeki Nermin, Hayat Bağlarındaki Nurhayat ve Cennet Mahallesindeki rollariyle tanınır. Ankara'da çekilen Ferhunde Hanımlar dizisiyle tanınmasının ardından gelen teklifleri değerlendirerek, İstanbul'a yerleşmiştir. İstanbul doğumlu olan ve henüz 17 yaşındayken tiyatroya başlayan Baykal, ilk oyununda 85 yaşında bir kadını canlandırarak takdir topladı. Ankara Devlet Konservatuvarı mezunudur. Uzun süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. Dizi filmlerde rol almasına rağmen henüz bir sinema filminde oynamadı. Cennet Mahallesi adlı dizideki performansıyla beğeni topladı.

Oynadığı bazı tiyatro oyunları

Sokrates'in Son Gecesi
Romantika
Kral Lear
Bu Bir Rüyadır
Yunus Emre

Filmografisi
Gönül Ferman Dinlemiyor - 2010
Akasya Durağı - 2008
Görgüsüzler-2008
Cennet Mahallesi - 2004
Hayat Bağları - 1999
Melek Apartmanı - 1995
Ferhunde Hanımlar - 1993