Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Jülide Kural

Jülide Kural


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Sinema - Tiyatro

Jülide Kural Yazıcıya Gönder
Jülide Kural, (d. 1965, Adana), tiyatro ve sinema oyuncusudur.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümlerini bitiren sanatçı, bir süre Almanya'da yaşadı. AST, Dostlar Tiyatrosu, Kent Oyuncuları ve Tiyatro Stüdyosu'nda oyunculuk yaptı. Televizyonda yayımlanan Süper Baba dizisiyle üne kavuştu. 2002 - 2003 Mart ayında "Frida Yaşasın Hayat" projesini, kendi kurduğu Ateş Tiyatrosu adlı yeni bir kadroyla sergiledi.

Rol aldığı bazı oyunlar
Vişne Bahçesi
Frida
İçimdeki Çığlık
Bay Puntilla İle Uşağı Matti : (Bertolt Brecht)
Sevdalı Bulut : Nazım Hikmet
Kan Kardeşleri
Buruk Ezgi
Asiye Nasıl Kurtulur : (Vasıf Öngören)
Taziye : (Murathan Mungan)

Ödülleri
En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 1991
En İyi Oyuncu, 1993
En İyi Kadın Oyuncu, 1996

Filmografisi
Son Celat2008
Sessiz Ölüm-2002
Camdan Kalp-1990
Yaban Gülü
Bütün Çocuklarım - 2004
Kurşun Kalem - 2000
Saygılar Bizden - 1993
Süper Baba - 1993
Yalnızlar - 1991
Çalıkuşu - 1986
Küçük Mutluluklar
Şafak Yıldızları
Uğurlugiller
Nefes