Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Hasibe Eren

Hasibe Eren


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Sinema - Tiyatro

Hasibe Eren Yazıcıya Gönder
Hasibe Eren (tam adı Hasibe Özlem Eren) (d. 6 Haziran 1975, Almanya) Türk komedyen ve oyuncu. İstanbul Üniversitesi'nde Piyasa Araştırmaları ve Reklamcılık bölümünü bitirdi. Daha sonra Edebiyat Fakültesi tiyatro eleştirmenliği ve dramaturji bölümünü bitirdi.1996'da Show TV'de yayınlanan Sıdıka dizisi ile ünlendi. 1996'dan bu yana, İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları çocuk eğitim biriminde görev yapmaktadır.

Anlat İstanbul filminde, Külkedisi bölümünde oynadı. Ayrıca, bu filmde Ece Hakim 'e ve Azra Akın'a, Babam ve Oğlum filminde ise, Ege Tanman 'a oyuncu koçluğu yaptı. 2006'da Avrupa Yakası adlı dizide Makbule rolünü üstlendi. 2007 ve 2008'de de aynı rolü oynadı.

24'ün aktüalite programı Bir Zamanlar Türkiye ile 2008'de televizyon sunuculuğuna adım attı.Programda, Türkiye'nin popüler kültür tarihi, siyah beyaz fotoğraflarımızda kalan ufak detaylar ve nostaljik alışkanlıklar anlatılmaktadır.

Rol aldığı bazı oyunlar
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Rumuz Goncagül
Yeditepeli Aşk

Filmografi
Adab-ı Muaşeret
Anlat İstanbul
Usta
Avrupa Yakası Makbule Kral 2006-2007-2008-2009
Yağmur Zamanı Turna 2004
Oyuncak Fabrikası 2003
Kibar Ana 2002
Canım Kocacığım 2002
Aşk Meydan Savaşı İclal 2002
Şaşı Felek Çıkmazı Nurşim 2000
Sıdıka Sıdıka Saka 1997