Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8836
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Güven Hokna

Güven Hokna


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Sinema - Tiyatro

Güven Hokna Yazıcıya Gönder
Güven Hokna (d. 1946, Ankara), Türk tiyatro, sinema ve dizi sanatçısı. Özellikle Ferhunde Hanımlar, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi, İkinci Bahar ve Zerda dizilerindeki rolleriyle tanınır.

Ankara Devlet Konservatuvarı mezunu (1967) olan Hokna, 35 yıl Devlet Tiyatroları'nda çalıştı.

Ferhunde Hanımlar dizisiyle tanınan ve Eşkıya filmiyle adını duyuran sanatçı, mesleğinde asıl zirveye İkinci Bahar dizisindeki Neriman rolüyle ulaştı. 2006 yılından bu yana Kanal D'de yayınlanan Yaprak Dökümü adlı dizide Hayriye Tekin karakterini canlandırmaktadır.

Filmografisi
Yaprak Dökümü - 2006
Kurtlar Vadisi - 2004
Güz Sancısı - 2002
Kumsaldaki İzler - 2002
Havada Bulut - 2002
Zerda - 2002
İkinci Bahar - 1998
Eşkiya - 1996
Ferhunde Hanımlar - 1993
Susam Sokağı (Çocuk Programı) - 1990