Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Ayda Aksel

Ayda Aksel


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Sinema - Tiyatro

Ayda Aksel Yazıcıya Gönder
Ayda Aksel, (d. 31 Ekim 1962 - İstanbul) Tiyatro ve sinema oyuncusu. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde eğitim gördü. Hatırla Sevgili adlı diziyle ünü arttı.

Rol aldığı bazı oyunlar

Omuzumdaki Melek
Yarım Bardak Su
Ölümüne Suçlu
Özel Hayatlar
Karşı Penceredeki Kadın
Ben Anadolu
Yangın Yerinde Orkideler
Gizli Oturum

Filmografi
Gönülçelen - 2010
Sınav - 2006
Esir Kalpler - 2006
Hatırla Sevgili - 2006
Adı Aşk Olsun - 2004
Halk Düşmanı - 2004
Çekirdek Aile - 2002
Kıvılcım - 1999
Kaçıklık Diploması - 1998
Cumhuriyet - 1998
Bir Erkeğin Anatomisi - 1996
Kurtuluş - 1996
Yıldızlar Gece Büyür - 1991
Yaprak Dökümü - 1987
Üç İstanbul - 1983

Ödülleri
Afife Tiyatro Ödülleri : Yılın Müzikal Yada Komedi Dalında En Başarılı Kadın OyuncusuOmuzumdaki Melek-2007
Lions Tiyatro Ödülleri En Başarılı Kadın Oyuncu Omuzumdaki Melek-2007
İstanbul Teknik Üniversitesi En Başarılı Kadın Oyuncu Omuzumdaki Melek 2007
İsmet Küntay : En İyi Kadın Oyuncu Ödülü-Yarım Bardak Su-2004
Afife Tiyatro Ödülleri : En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Ölümüne Suçlu-2003
11.Ankara Film Festivali : En İyi Kadın Oyuncu Kaçıklık Diploması-1999
10.Orhan Arıburnu Ödülleri : En İyi Kadın Oyuncu Kaçıklık Diploması-1999