Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Ayça Bingöl

Ayça Bingöl


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Tiyatrocular Sinema - Tiyatro

Ayça Bingöl Yazıcıya Gönder
Ayça Bingöl (d.1975, İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1996 yılında Dormen Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa başladı. 1998 - 2000 yılları arasında da konuk oyuncu olarak Tiyatro Fora'da oynadı. Reklam filmleri, sinema ve dizilerde oynadı ve seslendirme sanatçılığı yaptı. Yeditepe Oyuncuları kadrosunda bulundu. 2007/2008 sezonunda Bana Bir Picasso Gerek adlı oyun ile Duru Tiyatro topluluğuna katılmıştır. 2008/2009 sezonunda ayrıca Tiyatro Stüdyosu'nda Nehrin Solgun Yüzü adlı oyunda da rol almaktadır.

6.Tiyatro Tiyatro Ödülleri: Yılın Kadın Oyuncusu - Bana Bir Picasso Gerek - Duru Tiyatro 2008 Afife Tiyatro Ödülleri: Yılın en başarılı kadın oyuncusu -Bana Bir Picasso Gerek - Duru Tiyatro 2008 Sadri Alışık Ödülleri: Yılın en iyi kadın tiyatro oyuncusu - Bana Bir Picasso Gerek - Duru Tiyatro 2008 16. Çırağan Lions Ödülleri : Yılın en iyi kadın oyuncusu - Nehrin Solgun Yüzü - Tiyatro Stüdyosu 2009

Rol aldığı tiyatro oyunları
Şölen
Nehrin Solgun Yüzü
Bana Bir Picasso Gerek
Paramparça
Tıpkı Sen Tıpkı Ben
Klakson, Borazan ve Bırtlar
Bugün Git Yarın Gel
Yukarıda Biri mi Var
Zafer Madalyası
Olacak Şey Değil
Kare As
Oyun Karıştı

Filmografisi
Samanyolu - 2009 - Evsed
Melekler ve Kumarbazlar - 2009
Sonsuz - 2009 - Aylin
Küçük Kadınlar- 2009
İki Aile - 2008 - Füsun
Bıçak Sırtı - 2007
Hayat Kavgam - 2007
Bez Bebek - 2007 - Rüya
Tramvay - 2006 - Seval
Taşların Sırrı - 2006 - Gülergül
Yadigar - 2004 - Sedef
Anne Babamla Evlensene - 2002
Gözlük - 2000
Evdeki Yabancı - 2000 - İpek Erez
Sır Dosyası - 1999