Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Aliye Uzunatağan

Aliye Uzunatağan


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Oyuncular

Aliye Uzunatağan Yazıcıya Gönder
Aliye Uzunatağan (d. 24 Aralık 1951 - Çanakkale) Türk, Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen.

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Uzunatağan, Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almıştır. Sanatçı, seslendirme çalışmalarının yanı sıra, televizyonda Yüzleşme adlı bir programın sunuculuğunu yapmaktadır. Ayşecan Tatari'nin annesidir.

Rol aldığı bazı oyunlar
4. Murat
3. Richard
Herkes Aynı Bahçede
Lillian
Kanlı Düğün
Katherina Blum'un Çiğnenen Onuru
Bay Hiç Hiç
Zengin Mutfağı
Vladimir Komarov
Kuşatma
Cimri
Elveda Cumhuriyet
Macbeth
Ağrı Dağı Efsanesi

Filmografisi
[[Unutulmaz[[ {dizi}- 2009]]
Kuzey Rüzgarı - 2007
Geniş Zamanlar -2007
Yaşanmış Şehir Hikayeleri - 2006
Yeniden Çalıkuşu - 2005
Bir Dilim Aşk - 2004
Bütün Çocuklarım - 2004
Zalim - 2003
Seni Yaşatacağım - 2002
Yapayalnız - 2001
Evdeki Yabancı - 2000
Can Dostum - 1999
Böyle mi Olacaktı - 1997
Kara Melek - 1996
Acıların Çocuğu - 1985
Talihli Amele - 1980
Bekleyiş - 1976
Sen Bir Meleksin - 1969