Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Akasya Asıltürkmen

Akasya Asıltürkmen


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Oyuncular

Akasya Asıltürkmen Yazıcıya Gönder
14 Nisan 1977 tarihinde İstanbul'da doğdu. Oyunculuğa Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun açtığı kursa katılarak başladı. Aynı dönemde "İstanbul Kanatlarımın Altında" filminde oynadı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Semaver Kumpanya ve İstranbul Devlet Tiyatrosu gibi tiyatrolarda çalıştı. Televizyon, sinema ve dublaj çalışması yapmaktadır.

Rol aldığı oyunlar
Bir Yaz Gecesi Rüyası
Göktaşı
Fesleğen Çıkmazı
Süleyman ve Öbürsüler
Onikinci Gece

Filmografisi
Bana bunlarla gel 2010
İpsiz Recep (2009) > Marika
Araf (2006) > Eda
Felek ne demek (2006) (Dizi) > Zekiye
Keloğlan kara prens'e karşı (2006) > Taskiz
Pamuk Prenses 2 (2005) > Fusun
Saklambaç (2005) (Dizi) > Bağdegül
Çınaraltı (2004) (Dizi) > Esin
Dayı (2004) (Dizi) > Müge
Vaka-i Zaptiye (2002) (Dizi) > Lebibe
Nasıl evde kaldım (2001) (Dizi)
İstanbul kanatlarımın altında (1996)