Toplam yaşam öyküsü sayısı: 8835
Kullanıcı Girişi



Kategoriler
Yeni eklenenler
Popüler yaşam öyküleri

Ana sayfa - Tanju Tuncel

Tanju Tuncel


Share Paylaş


Tavsiye et


Meslek: Sinema - Tiyatro Oyuncular

Tanju Tuncel Yazıcıya Gönder
Tanju Tuncel, Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu

Tanju Tucel'in asıl adı Tanju Tunçel'dir, söyleyiş zorluğu sebebiyle "Tunçel"i "Tuncel"e çevirmiştir. 1940 Adana doğumlu. Akhisar Ortaokulu, Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu. Necdet Yakın'la evlenip boşandı. Tiyatroya Gençlik Tiyatrosu'nda başladı. 60 yaş kanunuyla İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda emekli edildi.

Oynadığı Oyunlar
Otelci Kadın
Hülleci
Dayan Bahriyeli
Ana
Gecikenler
Kafes Arkasında
Midas'ın Kulakları
Vanya Dayı
Ahududu
Kedi
Sekiz Kadın
Yedi Kocalı Hürmüz
Baba
Güllü

Filmografi
1983 Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe (Yusuf Kurçenli)
1989 Uçurtmayı Vurmasınlar (Tunç Başaran
1991 Menekşe Koyu (Barba Karabuda)
1994 Babam Askerde (Handan İpekçi)
1995 Yerçekimli Aşklar / Gül ile Adem (Barış Pirhasan)
1999 Duruşma (Yalçın Yelence)
1999 Figüran (Cemal Şan)
2007 Beyaz Melek (Mahsun Kırmızıgül)
1992 Kanunun Ötesinde (Asaf Köksal)
1994 Artist Palas (Mahinur Ergün)
1997 Sıdıka (Mahinur Ergün)
1999 Çatısız Kadınlar (Mahinur Ergün)
2000 Dadı (Fatih Aksoy)
2000 Evdeki Yabancı (Ümmü Burhan)
2000 Şaşı Felek Çıkmazı (Mahinur Ergün)
2003 Sultan Makamı (Aydın Bulut)
2006 Yalancı Yarim
2008 Yol Arkadaşım
2009 Geniş Aile
2010 Eyyvah Eyvah